- Reaction score
- 10
(Çölün Tacı, Zafira)
Seçmeli Monarşi ile yönetilen Asharia, kıtanın en kadim ve en zengin medeniyetlerinden biridir. Çölün ortasında yükselmiş olmasına rağmen gücünü askerî fetihlerden değil, ticari tekellerinden ve merkezî yönetim anlayışından alır. Baharatlar, tütsüler, nadir madenler, cam ve mücevher ticareti büyük ölçüde Asharia’nın kontrolündedir. Hurma, safran ve bazı nadir şifalı bitkiler yalnızca bu coğrafyada yetişir ve Asharia’yı vazgeçilmez kılar. Yayıldığı çöl, gezegendeki ilk bilinçli canlıların medeniyet kurduğu topraklar olarak kabul edilir. Günümüz yerleşimlerinin, antik uygarlıkların kalıntıları üzerine inşa edildiği söylenir. Altın renkli kumların altında zamanın unuttuğu sırların yattığı rivayet edilir.
Ashariler Ay ve Rüzgâr'a tapar. Kum taşı ve mavi fayanslarla inşa edilen mimarileri, Altın Kubbe, Rüzgâr Kuleleri ve Devasa Çarşı gibi yapılarla simgeleşmiştir. Asharia, kıtanın ana ticaret yollarını kontrol eder, büyük kervanların çoğu topraklarından geçer. Bu nedenle diğer toplumlar için kaçınılmaz bir ticaret ortağıdır. Askerî olarak savunma odaklıdırlar, nadiren agresiflik gösterirler. En saygın birlikleri olan Kum Süvarileri, hafif zırhlı, hızlı ve çöl şartlarında ölümcül savaşçılardır. Yönetim tamamen merkezîdir. Başkent Zafira, nüfusun ve kaynakların büyük kısmını barındıran devasa bir metropoldür ve kıtanın en gelişmiş şehridir. Bunun dışında kalan yerleşimler küçük kasabalar, köyler ve sıkı korunan hudut kalelerinden oluşur. Asharia, kültürel ve ekonomik hegemonyasını altın ve ticaret yoluyla kuran bir güçtür.
Güncel hükümdarı Massed Nagar'dır.
Ashariler Ay ve Rüzgâr'a tapar. Kum taşı ve mavi fayanslarla inşa edilen mimarileri, Altın Kubbe, Rüzgâr Kuleleri ve Devasa Çarşı gibi yapılarla simgeleşmiştir. Asharia, kıtanın ana ticaret yollarını kontrol eder, büyük kervanların çoğu topraklarından geçer. Bu nedenle diğer toplumlar için kaçınılmaz bir ticaret ortağıdır. Askerî olarak savunma odaklıdırlar, nadiren agresiflik gösterirler. En saygın birlikleri olan Kum Süvarileri, hafif zırhlı, hızlı ve çöl şartlarında ölümcül savaşçılardır. Yönetim tamamen merkezîdir. Başkent Zafira, nüfusun ve kaynakların büyük kısmını barındıran devasa bir metropoldür ve kıtanın en gelişmiş şehridir. Bunun dışında kalan yerleşimler küçük kasabalar, köyler ve sıkı korunan hudut kalelerinden oluşur. Asharia, kültürel ve ekonomik hegemonyasını altın ve ticaret yoluyla kuran bir güçtür.
Güncel hükümdarı Massed Nagar'dır.
Last edited by a moderator: